MARCEL JOLING

MUZIEKDOCENT MARCEL JOLING


Ik ben al van kleins af aan bezig met muziek. In eerste instantie ben ik begonnen met electrisch orgel en trompet. Later ben ik mij meer op piano, synthesizer, muziektechnologie en zang gaan richten.

Marcel Joling

muziekdocent


Conservatorium

PASSIE & ERVARING

Ook schitterde ik in diverse playbackshows als Andre van Duin, met onder andere het liedje: ‘Als je huilt‘, waarbij ik steevast, met veel plezier, het publiek nat spoot. Als tienjarig jongetje was ik al bezig met het schrijven van eigen composities. De toenmalige orgeldocente was daar niet zo blij mee omdat het instuderen van de liedjes uit het lesboek in het gedrang kwam. Nog steeds is de passie voor het creëren van nieuwe eigen composities onveranderd gebleven.

Na de havo was mijn keuze voor het conservatorium een logische stap. Tijdens mijn opleiding ben ik als muziekdocent begonnen op diverse kunstinstellingen, waar ik nu nog steeds met veel plezier werkzaam ben.

Het studentenleven gaf me voldoende tijd en vrijheid om ook studiowerk te gaan doen. In die tijd heb ik mij meer verdiept in de muziek van onder andere, Emerson, Lake and Palmer, Herbie Hancock, Toto en Chaka Khan. Gezien het succes van mijn composities en producties, heb ik januari 2008 mijn eigen bedrijfje: ‘Marcel Joling Music Productions‘ opgericht. Met als hoogtepunt shows in Lantaren/Venster, Panama en De Doelen en diverse succesvolle muziek- en videoproducties voor het Junior Song Festival, Eline uit the Voice Kids, XYVE en WASOTT.